Gestoomde visfilet met bietensaus en groene rijst

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met de bietensaus. Fruit de sjalot en appel in de boter. Voeg de suiker, koriander, kruidnagel en steranijs toe en laat licht karameliseren. Blus af met balsamicoazijn. Laat alles inkoken tot een siroop. Verwijder de steranijs. Voeg de bieten en fond toe en laat rustig inkoken tot half vloeibaar. Pureer alles en klop er koude klontjes boter door zodat de saus bindt. Houd de saus eventueel warm in een thermoskan.
  • 2 Kook de rijst. Rol de visfilets, bestrooid met zout en peper, losjes op en leg ze naast elkaar op een zeef boven de hete visbouillon in een pan. Gaar de vis afgedekt in 4-6 minuten. Roer de groene kruiden met citroensap en olie door de gare rijst. Serveer de vis op warme borden met de bietensaus en de groene rijst.

Gestoomde visfilet met bietensaus en groene rijst is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept