1 Leg de hamplakken naast elkaar op een plank. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder wortels en donker blad van de prei en haal de lichte bladeren los. Blancheer ze, giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Leg op iedere plak ham een blad prei.
2 Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de wortel, ui, bleekselderij, zout, peper en nootmuskaat 3-4 minuten. Verdeel dit mengsel over de ham met de prei. Vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal. Meng de bouillon met de crème fraîche en giet dit mengsel over de hamrolletjes. Strooi de kaas erover en zet het gerecht 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de krieltjes met de rozemarijn goudbruin. Bestrooi ze met zout en serveer ze bij de hamrolletjes.
Gevulde hamrolletjes met rozemarijnkrieltjes is een recept van PLUS