Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kalkoenfilets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open om te vullen. Verhit 1 eetlepel boter, bak hierin de champignons 3 minuten en bak iets kleiner gescheurde blaadjes spinazie nog 2 minuten mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen. Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel en de feta erover en vouw ze dicht. Wikkel de gevulde filet in katenspek en zet dit vast met keukengaren of prikkers. Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee, bak hierin de gevulde filets rondom lichtbruin en zet ze 20 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree. Serveer deze bij de gevulde kalkoenfilet.

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met bloemkool op aardappel-knolselderijpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in pecannotenkorstje met knolselderijpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept