Gravad lax

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vermeng het zout met de suiker en peper en verdeel de helft ervan op een stuk plasticfolie. Leg de stukken zalm met het vel naar beneden op dit zoutmengsel en strooi de rest van het mengsel op de bovenkant van de vis. Vouw de folie goed om de zalm heen en leg het pakket in een schaal. Leg een bord of plankje op het pakketje en zet de schaal minimaal 3 dagen in de koelkast. Draai het pakket elke dag om.
  • 2 Meng op de dag dat u de zalm gaat aansnijden de ingrediënten voor de komkommer en laat dit enkele uren in de koelkast marineren. Veeg het zoutmengsel zo veel mogelijk van de zalm en snijd de zalm in dunne schuine plakken. Leg de plakken op een schaal en bestrooi nog met wat verse dille. Serveer met de komkommer.
    Voorbereiding
    stijd ca. 20 min. Koelen 3 uur.

Gravad lax is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gravad lax à la minute met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met gravad lax-saus
30 min-
Bekijk recept
Gravad Lax
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gravad Lax
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Röstikoekjes met gravad lachs
15 min Snack
Bekijk recept
Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gravad lax à la minute met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept