Grieperdepiep (venkelsoep)

2
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Fruit de groenten in olie totdat ze een beetje bruin kleuren. Voeg water, zout, peper en kipfilet toe. Laat alles een half uurtje op een lage stand trekken. Schep het schuim van de soep. Zeef de groenten uit de soep - deze heb je niet meer allemaal nodig. Haal ook de kipfilet uit de soep. Snijd van een paar plakjes wortel sterretjes. Snijd ook leuke figuurtjes uit de knolselderij. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verdeel de venkel in dunne reepjes.
  • 2 Voeg de groentefiguurtjes en kip aan de soep toe en kook zachtjes tot de groenten zacht zijn. Serveer de soep gegarneerd met een plukje venkelgroen.
  • 3
    - Wil je liever een vegetarische soep? Laat dan de kip weg en voeg een beetje sojasaus en kleine blokjes tofoe toe.- Voeg voor een nog sterkere venkelsmaak 1 eetlepel gekneusde venkelzaadjes toe.

Grieperdepiep (venkelsoep) is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelsoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool venkelsoep
Bekijk recept