Hartige appels uit de oven

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de appels horizontaal doormidden en steek met een appelboor de klokhuizen uit alle delen. Snijd met een klein mesje wat van het appelvruchtvlees weg zodat een kleine holte ontstaat. Snijd de stukjes appel fijn. Leg alle halve appels in een ingevette ovenschaal.Verwarm de olie en fruit de sjalot in een paar minuten zacht. Voeg het gehakt, de kruiden en kaneel toe en bak op hoge stand rul en bruin. Voeg de stukjes appel, rozijnen en pijnboompitten toe en bak nog enkele minuten mee. Vul alle halve appels met wat van de gehakt-vulling en giet een klein glas water in de ovenschaal. Dek de appels af met aluminiumfolie en bak ze in circa 40 minuten gaar. Neem eventueel de laatste 10 minuten de aluminiumfolie weg zodat de vulling mooi bruin wordt.   
    Voorbereiding
    stijd: ca. 20 minuten + 40 minuten oventijd.
  • 2 Je kunt het gehakt vervangen door sojagehakt.

Hartige appels uit de oven is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept