1 Boen de citroen schoon. Schil de helft ervan in dunne sliertjes en pers de vrucht. Voeg schil, sap en de kaneelstokjes bij de rode wijn. Leg de peren erin, halveer ze eventueel want ze moeten onderstaan. Kook ze in 45-50 minuten zachtjes gaar. Dit kan een dag van tevoren.
2 Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Verdeel de sla en de noten over de borden. Verpak de geitenkaas met per plak 1 eetlepel honing erop in het ontbijtspek. Boen voor de dressing de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht. Meng sap, rasp, olie, mosterd en azijn. Verwijder de klokhuizen uit de peren en snijd de peren in plakjes of blokjes. Verdeel ze over de sla en giet de dressing erover. Bak de geitenkaaspakketjes 2 minuten per kant in een droge hete koekenpan en leg ze op de salade. Strooi de tijm erover. Bestrijk de plakjes peperkoek met de marmelade en maal er een beetje peper over. Snijd ze in driehoekjes of repen en leg ze op de salade.
Herfstsalade met geiten-kaas, stoofpeertjes en peperkoek is een recept van PLUS