1 Haal de rosbief 1/2 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de knoflookteentjes met schil in 50 ml olijfolie tot ze zacht zijn. Kook intussen de krieltjes beetgaar. Kook voor de dressing het sinaasappelsap in tot de helft. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook. Mix de knoflook met de knoflookolie, 50 ml olijfolie, het ingekookte sap, de mosterd, honing, zout en peper tot een dressing. Meng de krieltjes met bosui door de dressing.
2 Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi de rosbief met zout en peper en schroei hem dicht in de hete olie. Braad de rosbief op een lagere stand 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Verdeel de veldsla over de borden. Schep de krieltjes erop. Snijd de rosbief in plakken en leg deze op de sla. Strooi de rucola over het gerecht.
Herfstsalade met krieltjes en rosbief is een recept van PLUS