Herfstsalade met krieltjes en rosbief

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de rosbief 1/2 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de knoflookteentjes met schil in 50 ml olijfolie tot ze zacht zijn. Kook intussen de krieltjes beetgaar. Kook voor de dressing het sinaasappelsap in tot de helft. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook. Mix de knoflook met de knoflookolie, 50 ml olijfolie, het ingekookte sap, de mosterd, honing, zout en peper tot een dressing. Meng de krieltjes met bosui door de dressing.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi de rosbief met zout en peper en schroei hem dicht in de hete olie. Braad de rosbief op een lagere stand 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Verdeel de veldsla over de borden. Schep de krieltjes erop. Snijd de rosbief in plakken en leg deze op de sla. Strooi de rucola over het gerecht.

Herfstsalade met krieltjes en rosbief is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept

Lauwwarme herfstsalade met zoete rodekool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade en herfstsalade met peer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met herfstsalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme herfstsalade met biefstuk en hazelnoten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept