1 Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het uit de pan op een bord.
2 Fruit in het bakvet de ui en knoflook 2 minuten. Giet de rode wijn en fond erbij, verwarm deze en voeg het vlees, laurierblaadjes en stroop toe. Stoof zachtjes afgedekt circa 2 uur tot het vlees gaar is. Kook intussen de aardappelen gaar in circa 15 minuten. Kook de appelstukjes met witte wijn en honing. Stamp de aardappelen tot puree en schep de zachte appelstukjes erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Houd deze hete bliksem warm. Bak de paddenstoelen met zout en peper al omscheppend 3-4 minuten in de rest van de boter. Schep de peterselie erdoor. Verdeel de hete bliksem over warme borden met het vlees en de jus ernaast en de paddenstoelen erop.
Hete bliksem met runderlapjes en paddenstoelen is een recept van PLUS