Het Warme Truiendag Toetje

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan. Voeg 15 gram suiker toe en laat deze karameliseren. Laat de noten op een bord afkoelen en strooi er nog wat suiker overheen. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet 1 eetlepel gehakte noten apart voor de garnering. Meng de rest van de gehakte noten met de rozijnen en kokos. Breek de gekarameliseerde noten in stukken en voeg deze ook aan het mengsel toe. Mix de eidooiers, 70 gram suiker en maïzena tot een witte massa. Verwarm het mengsel op een lage stand. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe, blijf kloppen en breng aan de kook. De vla is goed wanneer op de bolle kant van de lepel een dun laagje blijft liggen. Haal de pan van de warmtebron en roer het notenmengsel door de vla. Klop de slagroom met de overige suiker. Vul 6 ovenvaste schaaltjes met de notenvla en schep op ieder schaaltje wat slagroom. Zet de schaaltjes 4 minuten in het midden van de oven. Garneer met stukjes noot en eventueel een beetje kaneelpoeder.

Het Warme Truiendag Toetje is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Ananas toetje van de BBQ
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yammie yoghurt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Millefeuille met banketbakkersroom
85 min Nagerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept