1 Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in de (warme) likeur en snijd ze daarna in stukjes. Meng de bloem, basterdsuiker, boter, 1 eetlepel losgeklopt ei en zout en kneed dit tot een soepel deeg. Houd 1/4 deel van het deeg apart en rol de rest uit tot een cirkel van circa 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Meng de ingrediënten voor de vulling met de abrikozen en schep deze op de deegbodem. Rol het deeg dat over is tot een dunne lap uit en snijd deze in lange repen van 1 cm breed. Leg ze in een ruitpatroon op de vulling. Bestrijk het deeg en de randen met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar en goudbruin.
2 Appeltaart met 750 g appel en...100 g rozijnen in rum geweekt100 g gehakte hazelnoten of amandelen75 g krenten en 50 g geschaafde amandelen1 eetlepel koekkruiden en 3 eetlepels abrikozenjam2 eetlepels gembersnippers op siroop en 1 eetlepel custardpoeder1/2 blik ananasstukjes en 1 theelepel gemberpoeder
Hollandse appel-abrikozentaart is een recept van PLUS