Hollandse groentetaart

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet de springvorm in met wat boter of olie en bestuif met een beetje bloem. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel ze over de springvorm. Druk de randen goed aan en laat het deeg over de rand hangen. Zet de vorm in de koelkast zodat het deeg kan opstijven. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan uit. Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de bloemkool en winterwortel 2 minuten. Spoel koud af en laat uitlekken. Schep de spekjes uit de pan en verwarm nog een eetlepel boter in de pan. Fruit de knolselderij- en pompoenblokjes circa 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Klop de eieren los met de room, zout, peper en nootmuskaat en schep hier alle groenten en spekjes doorheen. Giet alles in de springvorm en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw het overhangende deeg losjes terug over de groenten en bak de taart in 30 à 40 minuten gaar en bruin. Laat de taart even rusten voordat hij wordt aangesneden.

Hollandse groentetaart is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Groentetaart met kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentetaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentetaart met verse geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentetaart met tonijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept