Kabeljauw met ansjovis en olijven

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers 1 teentje knoflook boven de olijven. Zet het mengsel apart. Wrijf de ansjovis fijn met 2 ge­perste teentjes knoflook.
  • 2 Verhit de helft van de olie. Voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit 2 minuten. Snijd de kabeljauw in 4 porties. Leg vervolgens de kabeljauw ook in de pan en bak aan elke kant 3 minuten. Haal de stukken vis uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Giet de witte wijn bij het braadvet. Laat de saus iets inkoken. Voeg zout en peper toe. Roer de peterselie erdoor. Serveer de vis met een plak citroen met daarop de gehakte olijven. Serveer de saus erbij.

Kabeljauw met ansjovis en olijven is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept