Kabeljauw met sinaasappel

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de sinaasappels schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen of verdeel de vruchten in dunne plakken en vang het sap op. Druppel sinaasappelsap over de visfilets, verdeel de rasp erover en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter. Voeg de wortel en honing toe en stoof zachtjes 5 minuten. Schep de wortel met de helft van de peterselie in een lage ovenschaal. Leg de kabeljauw erop en verdeel daarover de sinaasappel en de olijven. Sprenkel er olijfolie over en gaar het gerecht 12-15 minuten in het midden van de oven. Strooi voor het serveren de rest van de peterselie erover. Lekker met gebakken krieltjes.

Kabeljauw met sinaasappel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept