Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter of het bakproduct en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin. Schep het uit de pan. Fruit de sjalotjes in het braadvet. Bestrooi ze met bloem, bak nog 2 minuten en giet al roerende de wijn en de fond erbij. Breng deze saus aan de kook. Schakel nu op een lage stand en voeg de laurierblaadjes en het vlees toe. Stoof zachtjes met deksel 1 uur. Schep af en toe om. Voeg, als de saus te dik is, een scheutje water of wijn toe. Voeg de courgette, kookroom en mosterd toe en stoof zachtjes nog 15 minuten. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
  • 2
    - Het kalfsvlees kan vervangen worden door magere runderlappen.
    - Neem in plaats van kookroom demi crème fraîche (Melkan).

Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Kalfsstoofpotje met paddenstoelen
60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoofpotje
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoofpotje Met Witte Wijnsaus
0 min
Bekijk recept