1 Verwarm de oven voor op 200°C.Bestrooi het vlees met zout enpeper. Kook de aardappel- enwortelplakjes 5 minuten, giet zeaf en spoel er koud water over.Boen de citroen schoon, rasp deschil en pers de vrucht.
2 Meng 4 eetlepels olijfolie metzout, peper, knoflook, 1 theelepelcitroenrasp en 1 eetlepel citroensap.Leg de aardappel- en wortelschijfjesdakpansgewijs in deovenschaal en bestrijk ze met hetoliemengsel. Giet de rest eroverheen.Zet de schaal 15-20 minutenin de oven tot de inhoud goudbruinis. Verhit de rest van deolijfolie en bak hierin de karbonadesaan beide kanten 3 minuten.Meng 1 eetlepel citroenrasp en1 eetlepel sap door de mosterd.Voeg de bouillon bij de karbonadesen laat ze nog 5 minutengaren. Serveer het vlees met decitroenmosterd er apart bij enmet de wortelgratin, bestrooidmet bieslook.
Karbonade met citroenmosterd en wortelgratin is een recept van PLUS