Kikkererwtensoep met gember en kaneel

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie in een grote pan en fruitde ui op middelhoge stand in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de gember en specerijen toe en fruit al roerende nog een minuut. Voeg de honing, tomaten puree en oregano toe en roer een minuut door tot de tomaten puree wat ontzuur dis. Giet de tomaten blokjes en bouillon erbijen laat aan de kook komen. Laat deze bouillon nog 15 minuten zachtjes kokenen pureer dan kort met een staaf mixer.De soep hoeft niet helemaal glad te zijn. Laat de kikkererwten in een vergiet uitlekkenen doe ze in de bouillon. Laat nog circa 15 minuten op lage stand mee warmenen de smaken intrekken. Hak de kruiden blaadjes fijn en roer ze op het laatste moment door de soep.

Kikkererwtensoep met gember en kaneel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Tomaten-kikkererwtensoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwtensoep met Catalaanse worstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwtensoep met spinazie en yoghurt
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise kikkererwtensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept