Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de sinaasappel schoon. Snijd sliertjes van de schil en pers de vrucht. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de kipfilet goudbruin. Bak de sjalotjes even mee. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 15 minuten. Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons met kerriepoeder. Voeg het sinaasappelsap toe. Meng crème fraîche, eidooier en wat stoofvocht van de kip. Roer dit mengsel zonder te koken door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus. Schep de champignons en selderij erdoor. Garneer met de sliertjes sinaasappel.
  • 2 • Voeg eens 1 eetlepel sinaasappelmarmelade bij de saus.• Vervang bladselderij door 1 eetlepel gehakte verse tijm.

Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept