1 Boen de sinaasappel schoon. Snijd sliertjes van de schil en pers de vrucht. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de kipfilet goudbruin. Bak de sjalotjes even mee. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 15 minuten. Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons met kerriepoeder. Voeg het sinaasappelsap toe. Meng crème fraîche, eidooier en wat stoofvocht van de kip. Roer dit mengsel zonder te koken door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus. Schep de champignons en selderij erdoor. Garneer met de sliertjes sinaasappel.
2 • Voeg eens 1 eetlepel sinaasappelmarmelade bij de saus.• Vervang bladselderij door 1 eetlepel gehakte verse tijm.
Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij is een recept van PLUS