1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kip aan de binnenkant met zout en peper. Boen de citroenen schoon onder heet water. Pers één citroen en snijd de andere in stukken. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes.
2 Vul de buikholte van de kip met de stukken citroen, de plakjes knoflook, 1 takje tijm en de helft van de partjes rode ui. Steek de opening dicht met prikkers. Meng de paprikapoeder door de olijfolie en voeg zout en peper toe. Leg de kip in de braadslee en bestrijk deze met het oliemengsel. Braad de kip 20 minuten in het midden van de oven. Verdeel daarna paprika, knolselderij, courgette en aardappelen en de rest van de tijm en ui rond de kip. Sprenkel de rest van de olie en het citroensap erover en braad de kip met de groenten in 40 minuten bruin en gaar. Schep de groenten af en toe om en bedruip de kip dan met het braadvocht.
3 - Vervang de tijm door rozemarijn of gemengde Italiaanse kruiden.- Neem in plaats van stukken citroen eens partjes sinaasappel.
Kip met groenten uit de oven is een recept van PLUS