1 Vermaal de haasjes van de kipfilet met de room en breng op smaak met zout en peper. Snijd de filets horizontaal in tot er een kleine opening ontstaat waar de vulling in kan. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes tot ze glazig en zacht zijn. Voeg de wortelblokjes toe en fruit nog een minuut mee. Voeg als laatste de doperwten, bosuitjes en dragon toe en roer alles nog een minuut om. Voeg deze groenten toe aan het kipgehakt en roer alles goed door. Vul de kipfilets met dit mengsel (desgewenst met behulp van een spuitzak) en steek de openingen dicht met een prikker. Roer de zure room met de mosterd en bieslook tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
2 Verwarm de oven voor op 160°C. Rol de filets in een stuk bakpapier en leg ze in een braadslede. Bak de pakketjes in 25 à 30 minuten gaar. Neem de filets uit het papier en snijd ze in dikke plakken. Zeef het vocht dat in de braadslede overblijft en roer dit door het roomsausje. Serveer een beetje van de saus bij de gevulde kip.+ 30 minuten oventijd
Kipfilet en papillotte met groentevulling is een recept van PLUS