1 Doe de kip met de uien, bladselderij, winterwortel, 5 stengels in stukken gesneden bleekselderij, peperkorrels, zout en water in een grote soeppan. Breng aan de kook en schep met een schuimspaan het schuim eraf. Laat de soep met deksel schuin op de pan 1 uur zachtjes koken. Schuim het oppervlak van de soep zonodig nog eens af. Haal na 35-40 minuten de kip uit de pan (controleer de gaarheid van de kip door erin te prikken; de sappen die eruit komen, moeten helder zijn). Bedek een vergiet of zeef met een vochtige linnen keukendoek en zet dit op een andere grote pan. Giet de bouillon voorzichtig door de doek en gooi de bouillongroenten die achterblijven weg. Verwijder het vel en de botjes van de kip en snijd het kipvlees in stukjes (dit kan allemaal een dag van tevoren; bewaar het kippenvlees in de koelkast).
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rest van de bleekselderij in stukjes. Breng de gezeefde bouillon aan de kook. Breek de spaghetti boven de soep in stukjes van circa 5 cm en voeg de broccoli, maïs, paprika en bleekselderij toe. Kook zachtjes 10 minuten. Leg de stokbroodplakken op de bakplaat en rooster ze 10 minuten. Voeg de kipstukjes, peterselie en tijm bij de soep. Bestrijk het stokbrood met ketchup of currysaus en verdeel de kaas erover. Zet de crostini's circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de soep met de kaascrostini's.
Kippensoep met kaascrostini s is een recept van PLUS