Kippenlevertjes in rode wijn

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom met zout, peper en bloem. Verwarm 2/3 van de boter in een hapjespan en bak de kippenlevers rondom op hoge stand bruin. Schep ze uit de pan en fruit de sjalotten in circa 5 minuten op lage stand in het overgebleven bakvet. Voeg de tijm en salie toe en blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de rest van de boter er al kloppend aan toe en leg de kippenlevers terug in de saus. Warm nog 5 minuten door tot de kippenlevers helemaal gaar zijn.
  • 2 - Eventueel kunt u ook gedroogde salie of tijm gebruiken. - Voeg eventueel wat gerookte spekblokjes toe.

Kippenlevertjes in rode wijn is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Salade Paysanne de Clémentine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenlevercurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept