Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de koolrabi- en knolselderijplakken in water met zout in 7-9 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog. Rooster intussen het ontbijtspek in een droge hete koekenpan knapperig. Roer crème fraîche, room, knoflook, kerriepoeder en zout en peper door elkaar. Leg een laag koolrabiplakken op de bodem van de schaal. Giet de helft van de room erover, strooi de helft van de geraspte kaas erop en leg de spekplakjes erop. Verdeel de knolselderijplakken over het spek, giet de rest van de room erover en strooi de rest van de kaas erop. Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is.
  • 2 • Vervang knolselderij of koolrabi door plakken courgette die niet voorgekookt hoeven te worden.• Combineer koolrabi eens met venkel.

Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt
Bijgerecht
Bekijk recept
Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenham met geroosterde groenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept