1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het brood iets uit. Vet de muffinvorm licht in met (kruiden)boter. Bestrijk de sneetjes brood dun met de gesmolten boter en bestrooi ze licht met een beetje kaas. Druk in 4 holten van de vorm elk een sneetje brood zodat een bakje ontstaat. Bak de broodbakjes in de vorm in het midden van de oven in 12-14 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren als u ze bewaart in een goed afsluitbare trommel of bakje).
2 Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd de grotere exemplaren iets kleiner. Verhit de rest van de boter. Bak hierin de paddenstoelen kort met zout en peper. Verdeel ze over de broodbakjes en strooi de rest van de kaas erover. Meng olijfolie door de rucola. Zet de broodbakjes met vulling even onder een hete grill tot de kaas licht smelt. Serveer ze op borden met een pluk rucola.
Krokant bakje met paddenstoelen en boerenkaas is een recept van PLUS