Krokante ijsbol met mangoroom

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed een platte schaal met bak­­papier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries. Strooi een mengsel van paneermeel, hazelnoten en kokos in een diep bord. Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord. Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel. Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries. Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn. Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries. Dit kan allemaal van tevoren. 
  • 2 Pureer de ingrediënten voor de mangoroom. Verhit de olie tot 180°C. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goud­­­­bruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.

Krokante ijsbol met mangoroom is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Vlaflip met mangoroom en chocoladevla
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Mangoroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Mangoroom met speculaas
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete tomatensoep met bastognekoek van Wendy Dekker
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept