1 Bekleed een platte schaal met bakpapier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries. Strooi een mengsel van paneermeel, hazelnoten en kokos in een diep bord. Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord. Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel. Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries. Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn. Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries. Dit kan allemaal van tevoren.
2 Pureer de ingrediënten voor de mangoroom. Verhit de olie tot 180°C. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.
Krokante ijsbol met mangoroom is een recept van PLUS