1 Boen de mandarijn schoon en snijd deze doormidden. Verwarm de wijn met vanille, kaneel en mandarijn zonder te koken. Laat 10 minuten trekken. Week de gelatine in ruim koud water. Los de suiker op in de warme wijn. Schep vanille, kaneel en mandarijn uit de wijn. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de iets afgekoelde wijn. Zet het pannetje met wijn in een bak met ijswater en roer tot de wijn gelei begint te worden. Schep 400 gram bosvruchten er voorzichtig door en giet het mengsel in de vorm. Laat de pudding in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
2 Trek de pudding zonder dat deze scheurt voorzichtig iets los van de zijkant. Leg een schaal op de vorm en stort de pudding. Garneer met de rest van de bosvruchten en blaadjes munt.minimaal 3 uur koelen
3 Maak de pudding met witte wijn en vervang bosvruchten door witte pitloze druiven.
Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten is een recept van PLUS