Krokante witvis uit de oven

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en strooi er zout en peper over. Boen de citroenen schoon. Rasp van 1 citroen 1 eetlepel van de schil en pers deze citroen. Snijd de andere citroen in partjes voor garnering. Verhit 75 gram boter en fruit daarin de citroenrasp en de bladselderij 1 minuut. Voeg citroensap toe en roer goed. Leg de stukken vis naast elkaar in een ovenschaal en giet de boter met citroen en groen erover. Borstel de aardappelen met schil schoon en snijd of schaaf ze in zeer dunne plakjes. Leg deze dakpansgewijs op de vis. Strooi er licht paprikapoeder over en verdeel de rest van de boter er in kleine klontjes over. Bak de vis 20 minuten in het midden van de oven. Garneer eventueel met citroenpartjes.
  • 2 Vervang koolvis door kabeljauw of zalm (Vismarine).Neem in plaats van bladselderij peterselie of koriander.

Krokante witvis uit de oven is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept