1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de lasagnevellen in ruim water met zout beetgaar. Schep de vellen uit de pan en leg ze op een vochtige doek. Kook de helft van de courgetteblokjes in de bouillon in 10 minuten gaar. Giet ze af, vang het vocht op, en pureer ze met de crème fraîche. Verhit de olie en bak hierin de rest van de courgetteblokjes 3 minuten. Schep de pesto erbij en roer dit mengsel door de courgettesaus. Maak op smaak met peper. Voeg, als de saus te dik is, een klein scheutje courgettekookvocht toe. Schep een dun laagje saus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop 4 lasagnevellen met daarop een laagje saus en repen zalm. Herhaal dit nog een keer en dek af met de laatste lasagnevellen bedekt met een laagje saus en bestrooid met de kaas. Zet het gerecht onafgedekt 20 minuten in het midden van de oven.
2 Vervang zalm door reepjes gerookte kipfilet of beenham en zet het gerecht maximaal 10 minuten in de oven.
Lasagne met zalm en courgette is een recept van PLUS