1 Breng 500 ml water aan de kook en los het kippenbouillontablet erin op. Pers 1 sinaasappel uit. Schil de rest dik, zodat ook het wit weg is, snijd ze in dikke plakjes en snijd die in vier stukken. Vang vrijkomend sap op. Dep de kipstukjes droog en schep ze om met 1 eetlepel kaneel, komijn en zout en peper naar smaak.
2 Verhit de olie in een wok en roerbak op hoog vuur de helft van de kipstukjes nét gaar in 4 minuten. Schep de blokjes uit de pan en bak de andere helft op dezelfde manier (wanneer u de blokjes in twee keer bakt, worden ze beter gaar). Schep vervolgens alle kipstukjes terug in de pan, voeg de ui toe en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Schep de courgetteblokjes erbij en roerbak nog 1 minuut. Schenk het sinaasappelsap en de warme bouillon erbij en breng het vocht op hoog vuur snel aan de kook. Neem de wok van de warmtebron. Voeg de couscous toe, schep alles om en laat de couscous afgedekt 6 minuten wellen. Schep de sinaasappelstukjes door de couscous. Maak op de borden een mooie berg van de couscous en bestrooi deze met pijnboompitten, peterselie en een beetje gemalen kaneel.
Lauwwarme couscous met kip en sinaasappel is een recept van PLUS