Lichte vissoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook, sinaasappelschil, laurierblad, thijm, saffraan en venkel toe en bak op zacht vuur nog 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en bak nog enkele minuten tot de tomatenstukjes zacht zijn en uit elkaar vallen. Giet de wijn en bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Haal het laurierblad, de tijm en de sinaasappelschil eruit en pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep boven een andere pan of kom en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de stukjes vis in de soep en laat nog 10 minuten tegen de kook aan pocheren.

Lichte vissoep is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept