1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakken parmaham op een stuk bakpapier op een bakplaat. Bak de parmaham in circa 10 minuten knapperig. Laat buiten de oven afkoelen en breek de plakken in stukjes. Snijd ondertussen de schil van de grapefruits rondom helemaal weg tot aan het vruchtvlees en snijd de parten tussen de vliezen uit. Vang het vrijkomend sap op voor de dressing. Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden en snijd de harde kern weg. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de lange en harde stelen van de spinazie weg en vermeng de blaadjes met de witlof. Klop het grapefruitsap met de azijn en mosterd goed door en giet er de olie bij tot een goed gemengde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
2 Schep de dressing door de groenten en verdeel over 4 grote borden. Verdeel hierover de partjes grapefruit, stukjes parmaham en zonnebloempitten. Maal er nog wat peper over.
3 Lekker met vers gebakken brood.
Maaltijdsalade met parmaham en rode grapefruit is een recept van PLUS