1 Snijd of schaaf de aubergine en courgette in de lengte in dunne plakken en verdeel de paprika, zonder zaadjes, in brede repen. Kruis de tomaten in aan de onderkant. Bestrijk de aubergine, courgette, paprika en tomaat met 1 eetlepel olijfolie. Verhit een grillpan en rooster hierin de groenten aan beide kanten 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe. Schep de rest van de olijfolie door de biefreepjes en rooster deze in de hete grillpan circa 2 minuten. Strooi er zout en peper over. Rooster intussen de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Verdeel de ijsbergsla over de borden of een schaal. Schik daarop de gegrilde groenten en biefreepjes, strooi de amandelen erop en giet de dressing erover.
2 Breid de salade naar wens uit met maïs, gedroogde tomaten op olie, olijven, blokjes feta of komijnekaas, kappertjes of kleine augurkjes, komkommer, reepjes ansjovis, tonijn in olie, reepjes kipfilet (in plaats van biefreepjes), paddenstoelen, etc.
Maaltijdsalade met honing-komijndressing en geroosterde amandelen is een recept van PLUS