Makreel met geroosterde courgette en kerstomaat

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de makrelen naast elkaar op een schaal en vouw de huid open. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze aan beide kanten. Schep de courgette uit de pan en rooster hierin de tomaten bestreken met olijfolie. Verwarm het sinaasappelsap en kook dit tot de helft in. Klop, van de warmtebron af, de rest van de olijfolie, mosterd, zout, peper en bieslook erdoor. Serveer de courgette en tomaten, besprenkeld met een beetje dressing bij de makreel en zet de rest van de dressing erbij. Lekker met witte rijst of warm Turks brood.

Makreel met geroosterde courgette en kerstomaat is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Grappige hardgekookte eieren met tartaarsaus
Snack
Bekijk recept
Spaghetti met aubergines
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro stagioni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tacos met reepjes gerookte zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept