1 Verwijder kapotte mosselen en mosselendie na een tik tegen het aanrecht niet dichtgaan.Snijd de venkel in smalle ringen ofkleine blokjes. Houd het venkelgroen apartvoor garnering.
2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppanen fruit hierin de knoflook. Leg de mosselenerop met de helft van de venkel en dehelft van de Italiaanse kruiden. Verhitde mosselen afgedekt op halve stand6-7 minuten tot ze allemaal open zijn.Schud af en toe om. Schep de mosselen uitde pan en houd ze afgedekt met aluminiumfoliewarm. Zeef het mosselkookvochten vul dit aan met fond of bouillon. Verhitde rest van de olijfolie in de soeppan.Smoor hierin de rest van de venkel met detomatenblokjes en het sap. Giet de bouillonerbij en kook zachtjes 2 minuten. Leg12 mosselen met schelp apart en haal deandere mosselen uit de schelp. Schep delosse mosselen door de soep en voeg peperen de rest van de Italiaanse kruiden toe.Serveer de soep in hete kommen of opborden en leg er per persoon 3 schelpenmet mosselen in. Garneer met venkelgroenen citroenparten.
Mosselsoep met venkel en tomaat is een recept van PLUS