Mosselen met rucola

2
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi de exemplaren weg die open zijn en die niet sluiten na een tik met mes of lepel.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan. Fruit daarin de knoflook en de ui totdat ze lichtbruin zijn. Voeg de mosselen toe en dek de pan 5 à 6 minuten af totdat alle mosselen geopend zijn. Schep de rucola door de mosselen en schep de Hollandaise saus erdoor. Breng op smaak met peper en verdeel het gerecht over 2 diepe borden.
  • 3 Vervang de mosselen door zeevruchten of garnalen (Vismarine).Neem zeekraal in plaats van rucola. Blancheer eventueel de zeekraal door er kokend water over te gieten en direct erna met koud water af te spoelen.

Mosselen met rucola is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept