1 Verwijder beschadigde of openstaande mosselen die na een tik op de aanrechtrand niet sluiten. Kook de mosselen afgedekt in 200 ml visbouillon 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om. Giet ze af en vang het kookvocht op. Voeg dit bij de rest van de visbouillon. Leg 12 gekookte mosselen met schelp apart. Haal de andere mosselen uit de schelp. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon. Giet de mie daarna af. Verwijder de onderkanten van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm. Kook ze samen met de doperwten 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Kook de tuinbonen apart, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger het buitenste schilletje (dubbeldoppen). Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de mosselen zonder schelp 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng intussen de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe. Schep de dressing met de doperwten, tuinbonen, asperges, tomatenblokjes en mosselen zonder schelp door de noedels. Verdeel de mosselen met schelp erover en garneer met citroenpartjes.
2 - Vervang groene asperges door bleekselderij. - Neem in plaats van eiermie mihoen of pasta.
Noedelsalade met mosselen en dilledressing is een recept van PLUS