1 Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Rasp van 2 sinaasappels het oranje deel van de schil. Zet 1 theelepel rasp apart. Pers alle sinaasappels uit. Meng het sap, de rasp en de likeur en kook dit zachtjes in tot 200 ml over is. Week de gelatine intussen 3-5 minuten in koud water. Neem het sap van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme sap. Zet 50 gram chocola apart en los de rest zonder te koken op in het sap. Laat dit mengsel afkoelen tot het lobbig is. Vet de vorm in met olie. Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten strak tegen de wand van de vorm. Snijd de bovenkant van de koekjes eventueel iets bij.
2 Klop de slagroom stijf. Schep deze luchtig door het chocolademengsel. Vul de vorm met deze mousse. Dek af met plastic folie en laat de pudding circa 3 uur in de koelkast opstijven. Stort de pudding op een schaal en strik het lint eromheen. Garneer met de gehakte chocola, sinaasappelrasp en eitjes in het midden en aan de rand.
Paaspudding met sinaasappel en chocola is een recept van PLUS