Paella uit Valencia

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de saffraandraadjes in 4 eetlepels warm water. Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie in een paellapan of wok en bak hierin de kip in 15 minuten goudbruin en bijna gaar. Schep de drumsticks uit de pan en houd ze warm. Bak de garnalen in het bakvet tot ze roze zijn, schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • 2 Bak de chorizo, ui, knoflook en paprika al omscheppend 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze even mee tot de korrels glanzen. Roer de saffraan met vocht en de bouillon erdoor en kook zachtjes, on­afgedekt 15 minuten tot de rijst bijna droog maar wel smeuïg is. Voeg na 10 minuten de drumsticks en doperwten toe. Schep de blacktigers erdoor. Serveer de paella in de pan en garneer met citroen.

Paella uit Valencia is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Agua de Valencia
5 min
Bekijk recept
Agua de Valencia
5 min
Bekijk recept
Rabarbersoep met munt en muskaatwijn
25 min Nagerecht
Bekijk recept
valencia rijst
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept