Peperbiefstuk met broccoli en sinaasappel

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg het vlees, afgedekt, een kwartier voorhet bereiden buiten de koelkast. Strooi depeper op een plank of bord. Haal de biefstukkendoor de peper en druk deze aanbeide kanten goed aan. Boen de sinaasappel schoon, snijd een kwart van de schil(zonder wit) eraf en pers de vrucht. Verdeelde schil in smalle reepjes.
  • 2 Leg de broccoliroosjes in een magnetronschaal.Sprenkel het sinaasappelsap erover.Zet de broccoli afgedekt 3-4 minuten op800 Watt in de magnetron en laat evennagaren. Verhit de olie en bak het vlees1 minuut per kant op een hoge stand endaarna 2-3 minuten, afhankelijk van dedikte, op een iets lagere stand. Bestrooi debiefstukken met zout, neem ze uit de panen laat ze afgedekt rusten. Blus het braadvetaf met de cognac of whisky. Klop deboter in klontjes erdoor en roer de crèmefraîche erdoor tot de saus licht gebondenis. Serveer de biefstukken op een warmeschaal of op warme borden met de sauseromheen en de broccoli gegarneerd metsinaasappelschilletjes erbij.

Peperbiefstuk met broccoli en sinaasappel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Peperbiefstuk met geroosterde ui
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbiefstuk met pofaardappels
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept