Peren in wijnsiroop met vanille-ijs

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de sinaasappel schoon onder warm water. Rasp de schil en pers de vrucht. Verwarm de wijn met rasp en sap, suiker, kruidnagels en kaneelstokje en laat dit 10 minuten trekken. Schil de peren maar laat het steeltje eraan.
  • 2 Kook de peren zachtjes 10 minuten in de wijn. Draai ze af en toe om. Neem ze uit de pan en laat ze iets afkoelen. Kook de wijn in tot deze dikker is en los de bessengelei er in op. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Serveer de peren in schaaltjes met de wijnsiroop erover en een bolletje ijs ernaast.
  • 3 Neem in plaats van een kaneelstokje 1 theelepel kaneelpoeder.Vervang vanille-ijs eens door kaneelijs, notenijs of chocolade-ijs.

Peren in wijnsiroop met vanille-ijs is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept