Perentaartje met noten en yoghurt-kersenijs

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de muffinvorm of taartvormpjes met de plakjes bladerdeeg. Meng de perenstukjes met de noten, rozijnen en schenkstroop of honing.
  • 2 Schep het perenmengsel op de deeglapjes in de vorm en bak de taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vorm. Haal het ijs uit de diepvries. Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm het sap en bind dit met aardappelmeel. Schep de kersen door het sap. Zet de perentaartjes op 4 borden of één schaal. Serveer de taartjes met bolletjes ijs in hoge glaasjes of coupes met de lauwwarme kersen met saus erbij.(taartjes kunnen ook van tevoren bereid worden).

Perentaartje met noten en yoghurt-kersenijs is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kersenijs Met Sereh En Kokoswafeltjes
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vers Kersenijs
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenijs met warme bessensaus en een topje creme
Bekijk recept
Kersenijs (glace aux cerises)
Bekijk recept

Perentaartje met gorgonzola
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Perentaartje met camembert
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Perentaartje Met Chocolade-notenijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Perentaartje Van Bladerdeeg Met Spijs En Noten
20-30 min -
Bekijk recept