Pikante aardappelkoeken

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook of stoom de aardappelen in 15 à 20 minuten net gaar maar nog stevig. Laat ze afkoelen en pel ze. Rasp de aardappelen op een grove rasp en schud ze om met het zout, Spaanse peper, knoflook, koriander en het ei. Verwarm steeds een eetlepel olie in een kleine koekenpan van max. 20 cm Ø en schep een vierde van het aardappelmengsel in de pan. Druk goed aan tot een platte koek. Zet de warmtebron op de laagste stand en laat de koek met het deksel op de pan in circa 3 minuten bakken. Draai de koek om met behulp van een platte deksel of bord en bak de andere kant ook nog 3 minuten. Bak zo nog 3 koeken.
  • 2 De Spaanse peper kan worden vervangen door paprika in kleine blokjes.

Pikante aardappelkoeken is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelkoekjes met zalm
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wortel-aardappelkoeken
30-60 min -
Bekijk recept
Aardappelkoeken Met Paddestoelensaus (placki)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase Aardappelkoeken
20-30 min -
Bekijk recept

Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept