Pitapuntjes met kip en hummus

5
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Snijd 2 pitabroodjes horizontaal door en snijd de helften in vieren. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 theelepel paprikapoeder en bestrijk de snijkant van het brood ermee. Leg de puntjes met de oliekant naar boven op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin en krokant. Giet een blik kikkererwten (ca. 350 gram) af en pureer de inhoud met 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels volle yoghurt (Melkan), 1/2 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar) en zout en peper tot een dikke pasta. Verdeel deze hummus over de pitapuntjes en leg daarop 100 gram gerookte kipfilet, in reepjes gesneden. Garneer met een blaadje koriander of bladselderij.

Pitapuntjes met kip en hummus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept

Vegetarische burger in shoarmabroodje
15 min
Bekijk recept
Auberginepuree met koriander
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fattoush met pita, kruiden en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pitapuntjes Met Mediterrane Wortelpuree En Kruidige Noten
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept