Bereiding 1. Snijd 2 pitabroodjes horizontaal door en snijd de helften in vieren. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 theelepel paprikapoeder en bestrijk de snijkant van het brood ermee. Leg de puntjes met de oliekant naar boven op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin en krokant. Giet een blik kikkererwten (ca. 350 gram) af en pureer de inhoud met 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels volle yoghurt (Melkan), 1/2 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar) en zout en peper tot een dikke pasta. Verdeel deze hummus over de pitapuntjes en leg daarop 100 gram gerookte kipfilet, in reepjes gesneden. Garneer met een blaadje koriander of bladselderij.
Pitapuntjes met kip en hummus is een recept van PLUS