Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas

4
25 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat. Leg de naden net over elkaar en druk goed aan. Prik met een vork overal gaatjes en bak het deeg 10 minuten in de oven. Roerbak ondertussen een kilo gewassen en gedroogde spinazie kort in een beetje olijfolie tot de blaadjes licht geslonken zijn. Verdeel dit over de bladerdeegbodem en bestrooi met zout en peper. Breek 4 eieren in een glas en giet deze op verschillende plaatsen tussen de spinazie. Bak de taart nogmaals 10 minuten tot het eiwit gaar is en het deeg bruin. Verkruimel 100 g blauwe kaas over de warme taart en serveer met een glas karnemelk.

Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met courgette en tonijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met spinazie en ei
Bekijk recept