1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de aardappelrasp in een theedoek en knijp het vocht eruit. Meng de geraspte aardappelen met zout, peper en een eetlepel olie. Vul de kookring tot ongeveer 0,5 cm hoogte met het aardappelmengsel en vorm er mooie ronde rösti’s van. Maak ze niet te dik, anders worden ze niet krokant. Kruis de tomaten aan de onderkant in, leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Snijd de tomaten, zonder zaadjes,in blokjes. Meng de ui, komkommer- en tomaatblokjes met 1 eetlepel olie tot een salsa. Voeg peterselie of basilicum toe.
2 Bak de rösti’s in een hete koekenpan in 8-10 minuten goudbruin. Draai ze na 5 minuten om. Houd ze warm in de oven. Gril de kalkoenfilet, die licht bestreken is met de rest van de olie, in een hete grillpan. Stapel een torentje van rösti, 2 blaadjes sla, 2 plakken kalkoenfilet, salsa en als laatste nog een rösti. Steek de torentjes eventueel vast met prikkers.
3 Vervang kalkoenfilet door gerookte kipfilet (vleeswaren).Neem koriander in plaats van peterselie of basilicum.