Rijst-mozzarellaballetjes met rucola

6
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de citroenrasp en de rijst toe en roerbak tot de rijstkorrels glanzen. Verwarm de bouillon en voeg deze al roerende in gedeelten bij de rijst tot steeds alle vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is (20-25 minuten). Roer dan de kaas, boter en zout en peper erdoor. Laat de rijst afkoelen. Vorm van 2 eetlepels rijst een bal. Druk hierin een kuiltje en leg er een blokje mozzarella in. Druk de rijst om de kaas en vorm ronde ballen. Zet ze tot gebruik in de koelkast. (Dit kan allemaal een dag van tevoren).
  • 2 Verhit de frituurolie tot maximaal 180°C. Klop in een diep bord de eieren los en strooi paneermeel in een ander diep bord. Rol de rijstballetjes eerst door ei en daarna door paneermeel. Bak ze per 3-4 stuks in 4-5 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. (Houd ze eventueel tot serveren warm in een oven van 150°C). Serveer ze op rucola.voorgerecht, lunchgerecht of snack
  • 3 • Neem in plaats van risottorijst eens zilvervliesrijst en voeg er na het koken 25 gram (volkoren)meel en 1 losgeklopt ei aan toe.• Doe bij de mozzarellavulling eens een tipje pesto of een basilicumblaadje.

Rijst-mozzarellaballetjes met rucola is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept