Risotto met kip, kastanjechampignons en koriander

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de citroen schoon, rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vrucht. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak de kip bruin en gaar.
  • 2 Verhit de wok- of zonnebloemolie en roerbak hierin bosui, citroenrasp, knoflook en gemberwortel totdat het gaat geuren. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels glanzen. Doe de paddenstoelen erbij en roerbak 3 minuten. Voeg een soeplepel bouillon en het citroensap toe en laat de rijst deze, terwijl u af en toe roert, opnemen. Voeg daarna pas de rest van de bouillon in gedeelten toe. De rijst wordt romig en niet droog. Schep de helft van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilet in brede repen, leg ze op de risotto en strooi de rest van de koriander erover.
  • 3 Vervang de kastanjechampignons door shiitakes, oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.

Risotto met kip, kastanjechampignons en koriander is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept