Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de kool in een vergiet en schenk er 1,5 liter kokend water over. Laat goed uitlekken. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en halveer de partjes. Boen de citroen schoon. Schil dunne reepjes van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Klop een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, citroensap, mosterd, olijfolie, zout en peper. Schep de knoflook, bosui en de augurk erdoor. Meng de rode kool met sinaasappelpartjes en schep deze luchtig door de dressing. Garneer de salade met reepjes citroenschil.
  • 3 Als bijgerecht is deze salade lekker met gebakken aardappelen en gehaktballen.

Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisalade met gerookte kip
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
New York-hamburger
12 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolsalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broodje bal met augurk, piccalilly en rodekoolsalade
11 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolsalade met biet en appel
20 min Bijgerecht
Bekijk recept