1 Neem de rosbief een half uur voor bereiding uit de koelkast, dep goed droog en wrijf in met zout en peper. Verwarm de olie met de boter in een braadpan en bak het vlees in circa 10 minuten rondom aan. Laat het afgedekt met folie op een rooster afkoelen. Kneed ondertussen alle ingrediënten voor het deeg in circa 5 minuten tot een soepele massa en laat het deeg ongeveer 30 minuten afgedekt rijzen. Kneed het gehakt met zout en peper, de eidooier en paneermeel goed door.
2 Verwarm de oven voor op 225°C. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van een halve centimeter dik. Snijd die bij tot een formaat dat groot genoeg is om het stuk vlees in te verpakken. Bekleed het deeg met de bacon en verdeel hierop het gehakt. Laat bij de randen 2 cm vrij. Smeer de mosterd uit over het gehakt. Dep de rosbief goed droog. Vouw het deeg om het vlees. Bevochtig de randen met wat water en druk ze goed dicht. Leg het pakket met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het deeg met een kwastje losgeklopt ei of koffieroom en bak de korst van de rosbief in circa 15 minuten goudbruin. Bij een kerntemperatuur van 55°C is het vlees mooi rosé. Laat het vlees nog een paar minuten rusten voordat u het in dikke plakken snijdt.Voorbereiding stijd: ca. 35 minuten (+ 30 minuten rijzen).