1 Vermeng limoensap en -rasp met de gember, siroop en rode peper en schep hier de kalkoenreepjes door. Laat een half uurtje marineren. Verdeel de mie in vier porties.
2 Verwarm een paar eetlepels olie in de wok en roerbak de kalkoenreepjes in een paar porties heel kort op hoge stand. Breng op smaak met de vissaus. Verwarm ondertussen een laag olie in een zware pan met hoge rand en frituur hierin de mie in 4 porties heel kort. De mie mag niet bruin worden. Laat de mie uitlekken op keukenpapier en verdeel over de borden. Schik de kalkoenreepjes op de mie en bestrooi het gerecht met blaadjes koriander. Garneer met wat plakjes komkommer.ca. 20 minuten + 30 minuten marineren
3 • De koriander kan worden vervangen door basilicum of peterselie.• Ook lekker met grote garnalen in plaats van kalkoen.
Roergebakken kalkoen met limoen op `vogelnestje` is een recept van PLUS